Zaterdagavond stond in de Liga B de wedstrijd Avoc Achel – Mendo Booischot op het programma. Dit seizoen verloor Achel nog niet in eigen huis en ook de voorbije jaren zijn onze mannen er nog nooit in geslaagd om daar te gaan winnen.

Mendo schoot echter het best uit de startblokken en liep 0-4 uit maar de thuisploeg herstelde direct het evenwicht en stond bij TT1 zelfs 8-6 voor. Kristof Proost verdeelde het spel en Wouter Verhees, Finn Frielink en Peter Kellens werkten feilloos af. Mendo kon geen weerwerk bieden en via 16-11 haalde de thuisploeg de 1ste setwinst makkelijk binnen met 25-16

Achel ging op zijn elan door en maakte in deel 2 direct een kloof (3-0). De mannen van Mendo leken overdonderd door het Achelse aanvalsgeweld en lieten begaan. Coach Raf Vekemans probeerde het tij te keren door enkele wissels door te voeren maar lukte daar niet in. Via 16-7 was het in geen tijd 25-13 en Achel leek op weg naar een makkelijke overwinning.

Maar toen vonden de mannen van Mendo ineens hun vechtlust en vertrouwen terug en begonnen zowaar te vechten voor elk punt. In deel 3 maakten ze onmiddellijk een kloof (8-2) en deden zowel aanvallend als verdedigend wat van hen verwacht werd : scoren. Alles lukte en Maarten Van Dyck en zijn ploegmaats maakten brandhout van de Achelse verdediging. Mendo haalde via 16-10 de derde set vrij makkelijk binnen met 25-20.

Pas vanaf de 4de set kregen we echt een spannende match en gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. De wedstrijd ging gelijk op (6-8, 15-16) en we konden genieten van enkele mooie ralleys en hoogstaand volleybal. In moneytime hielden de mannen van Mendo hun zenuwen net iets beter in bedwang en slaagden er, tot grote tevredenheid van de talrijk opgekomen supporters, in om een tiebreak af te dwingen : 22-25.

Achel schoot direct uit de startblokken en liep via 8-5 uit naar een 11-6 voorsprong maar dan kwam de Booischotse duivel uit het doosje en zetten onze mannen de achtervolging in. Wout Van Dyck bracht zijn ploeg met een mooie opslagreeks terug langszij (13-12) maar in een superspannend wedstrijdeinde ging de overwinning toch naar Achel, zij het met het kleinste verschil : 15-13. Op basis van wat we de 1ste 2 sets te zien kregen een meer dan terechte overwinning!

Speelden : Toon Swinnen, Michel Marien, Maarten Van Dyck, Joren Appels, Yannick Slaets, Bob Douwen, Marijn Claes (libero)

Kwamen in : Wout Van Dyck, Wouter Gijsemans

Verslag: Annemie Daems/Mendo/Nnieuws.be